Oss karlar emellan

Jag har inte glömt dig Claes och hur glad du var att läsa mina berättelser, men jag vill ju inte störa dig för ofta numera, sedan du gick över regnbågsbron.

Anförtrodde några minnen till en gammal cykelbrud. Här finns även en del smått och gott att känna till för giftaslystna turturduvor i klubben

Alla vet ju att bara präster och diakoner lever ett särdeles farligt och brutalt liv, och det jag berättar är dina vänner och kära med säkerhet skonade ifrån. Trevlig läsning

Nils Gunver

Min gamla väninna lever i synd med sin Ola. Här skall jag delge henne syndernas förlåtelse.

Nils Gunver Det är ingen synd att Ola håller sig med en slav. sådant är var mans rätt om han har råd att ge henne lite mat och någon klädtrasa. Brukar du få mycket stryk när du är olydig?

Nils Gunver Men enligt mose lag måste han ge dig fri efter 7 år och fråga om du vill gå.

Säger du att du väljer att stanna kvar åligger det Ola att hämta en syl och med hjälp av sylen nagla fast dig med ena örat på husets dörr.

Alla riktiga slavar med en lagstadgad ägare skall man nämligen skära bort en bit av örat på så att de kan upptäckas och lätt kan fångas in om de försöker rymma.

Men du har en utväg tösunge, för om dessa regler skall gälla måste Ola låta omskära sig, och det kan du med lite fiffighet och några mutor göra så hemskt och plågsamt att karlstackaren väljer att inte konvertera till judendom, och enligt den gamla skånska landskapslagen har Kristus friköpt oss alla, varför det inte anstår någon som övergtått dill denna nya religion att själv hålla sig med trälar.

Kolla bara så att den hedningen inte är Asatroende och dyrkar Gudarna uppe i Asgård i största hemlighet. Att bröllop firas i hembyggdsgården och inte på församlingshemmet låter i mina öron lite skumt.

Har han någon gång pratat om sitt totemdjur eller suttit vid utomhusgrillen och dunkat entomnigt på en trolltrumma ?

Nils Gunver Hur ofattbart det låter blev jag under mina diakonår betrodd att i liten del invigas i en så kallad Häxring som i största hemlighet möttes ledda av några av den heliga modern Frejas prästinnior däruppe i det gamla Rana riket.

Därav vet jag att Gudrun Schymans feminister är en mycket ofarlig och beskedlig skara som sällan eller aldrig skär tasken av fula gubbar, eller festar på spikklubbeblad och mina tjejkompisar var av den vita sorten Det lär finnas svarta häxor också.

. För ett längre liv har jag valt att hålla kärringar på avstånd på äldre dar. Jag hade en på nära håll, som hjälpte mig till beslutet, sedan analyser visat en mycket hög koncentration av gula steptokocker och en resistent typ av Collibakterier i min desserpannkaka, samt färskosten i vårt kylskåp.

.Min gamla kisekatt Månsan hoppade upp på bordet och slog ner pannkakan på golvet med tassen. När hon sedan klev in när jag öppnade i kylen och sprätte med tassarna över min hemmalagade ost, hoppade jag på motorcykeln och for till stan där jag hyrde mig ett rum, utan att avvakta svar från laboratoriet.

Det var fullt nog att en horbock vid namn Gustaf uppe från fjället tagit till vana att titta in och dricka eftermiddagskaffe med frugan varje dag, medförande två vinerbröd. Han köpte aldrig något till mig. Jag anade oråd då han fortsatte att komma hem med sin traktor och sina två djävla winerbröd vareviga eftermiddag , trotts att jag hört två av hans kusiner tillsäga honom att Skåningen med säkerhet skulle låta skjuta honom om han inte slutade bjuda Skåningens kärring på winerbröd.

Det skall tilläggas att Gustaf en eftermiddag reste sig så häftigt att han välte kaffekoppen över vårt köksbord , varefter han rusade ut till traktorn och for iväg på fyrans växel nedför vägen-

Det hände då det en eftermiddag lagom till eftermiddqagsfikan körde upp en svart SAAB 9000 med svarttonade rutor på gårdsplanen, och två grabbar med var sin drilling i nävarna steg ur, efter att ha stoppat var sin en näve hagelpatroner i rockfickorna, och på omisskänlig Höganäsdialekt berättade att de på väg till klubben i Oslo tittade in för att skjuta av några hankattrer som strök omkring och jamade och hade börjat pinka revir runt Nisses gård.

Det var den dagen ägaren till truckstoppen, som vägrat betala mig för potatis och ägg, timmen efter ringde och bekymrat bad mig komma ner och hämta allt vad han var skyldig, om vi sedan glömde bort hela hans lilla förbiseende.

Några killar med skånsk dialekt hade tittat in på vägkrogen och berättat att de passerade den två gånger i veckan med post till och från klubben i Oslo, och att Nisse, som han bestämt var skyldig en hel del pengar hade flera goda vänner i deras klubb.

Ibland begriper jag inte ett skvatt om vad som händer runt mig. Handlaren I Dingle sa att jag var den ende som ända upp mot Trollhättan som fått betalt för leveranser till truckstoppen.

Mina besökare med rysligt sönderstuckna vener, på församlingshemmet rådde mig att inte längre besöka den där truckstoppen eller att någon gång tala om dess affärer.

Det hade enligt gubbarna inte varit någon slump att två Norska långtradare sånär kört över mig och motorcykeln inne på vägrenen två veckor efter den snabba betalningen.

Det är många gånger ett rent skitjobb att vara diakon. Frugan nämnde i förbigående att Gustaf hade rett till ett så mysigt litet rum, uppe på vinden i sin kåk.

Pannkakan och färskosten blev droppen. mina vänninnor de lite häxlika distriktsköterskorna tröstade då jag tvingades fly till Skåne att Gustaf redan var känd och dömd att få hell i kubik den dagen han kom till en vårdcentral för omläggning eller hamnade på sjukhemmet.

Han hade orsakat en rad krachade äktenskap på fjället och sånär plågat livet av två hushållerskor. Att han klarade sig oskadd undan frugan kallade de rena bonnturen, för hon hade enbart utnyttjat honom, och hon hade knappast några problem att bli kvitt oönskade karlar enligt dessa syrror.

Det enda som kan vara värre än en kallelse till diakon är troligen att ha fått en fru på halsen, som inte under några omständigheter ämnar delta i en bodelning..

Hu je da mej för häxor, horkarlar på fjället, storsmugglare, och all annan hemskhet man kan möta i världens farligaste jobb. Alla spökena som härjar i kyrkan när du försöker sova över ovädersnätter är rena baggisen vid en jämförelse. Tro inte att dagens förvärvsarbetande tjejer använder sådana primitiva grejer som arsenik.