Astrid Lindgern äntligen på film

Följer filmen sanningen skall den skildra en självständig kvinna som aldrig tvekade att gå sina egna vägar. Den skall berätta något om vårt folks diskriminering och beskriva en stark människas väg genom ett helvete som hon fick dela med så många andra kvinnor.

Den 14;e september släpps filmen om Astrid Lindgren för visning på landets biografer. Se den! Och Se den inte minst utifrån det jag nu berättar.
Tattarjäntan Astrid var i mycket hög grad präglad av sitt folk och förföljelserna mot dessa under århundraden. Astrid var som Gustaf Fröding skrev om vårt folk ”en sådan som det var lika omöjlig att tämja till folk, som varg eller lo.” Ja det var lika dömt att misslyckas enligt Fröding som att ”vrida en skrankväxt fura rak.”!
Hon har från min tre års ålder varit min idol och ldestjärna. Ingen av er yngre har en aning om hur Pippi Långstrumpböckena formligen blev sönderlästa av kvinnorna i min tidigaste barndom, och då framför allt kvinnor ur hennes eget folk- resandefolket, som nästan kom att se Pippi lik en Gudom.
Pippi stod för och gjorde allt vad dessa kvinnor drömt om att en gång kunna utföra under sina liv. Pippi var en rebell utan motstycke, Ja så till den grad att hon ännu är förbjuden i flera arabländer.
Min mormor tog bussen in till Trelleborg enbart för att teckna sig i kön för var och en av böckerna, och det var en leveranstid på minst 4 veckor på varje bok varje gång tills upplagorna tagit slut. gång på gång fick förlaget ge ut nya upplagor.,
Under mina år inom Svenska kyrkan upptäckte jag att flera präster, hade tagit till sig Astrid. Prästerna läste med stort allvar hennes budskap genom ”Bröderna Lejonhjärta” och ”Mio min Mio”, och jag upptäckte gång på gång att predikningarna i Kyrkan smakade Astrid Lindgren på ett högst behagligt och befriande sätt.
Nere i Polen slog berättelserna om lille busungen Emil och hans familj igenom med en oerhörd och något obegriplig kraft som en del i det polska folkets frigörelse från sovjetkommunismen. Emil var etablisemanget -pappans svurna fiende. Emil sändes i den polska statstelevisonen kväll efter kväll i månader, och kom att uppfattas som symbol för Polens ojämna men likväl framgåpngsrika kamp mot det hatade förtryckarimperiet.
Hur många vet att Lille Emil var tattarjäntan Astrids rena och klara svar med en käftsmäll, på rasbiologiska instuitutet i Uppsala och de rasistlagar vi hade I Sverige varmed hennes och mitt folk metodiskt skulle utrotas.
Ännu i dag vet svenskarna ingenting om att minst 36 000 tattare tvångsteriliserades enligt lagar mot social och arvsmässig undermålighet, vilka skulle förhindra att vår undermåliga ras genom omåttlig förökning förorenade det äkta nordiska blodet, och i nära framtid dominerade över den rena sanna svenskheten. Dessutom omhändertogs 10 000 talet tattarebarn att omprogrameras från sin skadliga kultur, och medärvda asociallitet till goda svenskar , medan kanhända lika många spärrades in för livet på våra mentalsjukhus.
-Ja jag vet att ni inte tror det jag skriver, men ta en liten titt på vilka åsikter som formade vårt största parti utifrån den ärorike Hjalmar Branting, följd av likasinnade Per Albin Hansson och Tage Erlander, inspirerade av den tyske filosofen Nirtzches teorier om den intill gudom förfinade människan. Detta var nämligen grunden för vårt folkhemsbygge, där den sociala ingenjörskonsten skulle skapa en mycket förfinad och högstående arbetarklass.
Läs sedan hur det världsberömda forskarparet makarna Myrdahl renodlade vår socialdemokratis mörkaste sidor bland annat med boken ”Kris i Befolkningsfrågan”
Under 40- och in på 50-tlet bedrev våra tidningar och svenska filminstitutet en massiv propaganda mot ”Tattarplågan” och tattarnas mycket allvarliga hot mot nationen, Omnämndes vi alls var det som ständiga fyllsvin, notoriska tjyvar, bidragsnjutare och knivskärare.
Uppstutsiga människor lika Astrid och jag själv utgjorde ett reellt hot mot folkhemsbygget då vi inte minst kunde sätta griller i huvudet på våra egna vilka steg för steg blev föremål för vad man allmänt kallade en ”human utrotning”.
Astrid formligen hatade rasbiologerna och illbattingen Emil blev det extrema och geniala exemplet på vårt totalt degenereade folk och vår ständiga negativa påverkan av omgivningen,
Men tyvärr var ju Emil samtidigt en jättebo grabb och rakt emot det som berättades om hans hyss.
Emil skulle med absolut säkerhet hamna med ADHD diagnos och tvångsmedicinering med amfetamin på ett av våra låsta LVU – hem idag, trotts att vi alla älskar honom precis som han är” Ty han utgör ett verkligt hot mot maktens samhälle. Det finns 100-tals vinstbringande privatdrivna snickabodar i landet idag.
Kommer ni ihåg sockeninsamlingen till en enkel Amerika biljett åt Emil, och hur hans mor dänger pengapåsen för biljetten rakt i synen på kommunalordföranden?
Den där filmen ämnar jag på något sätt se. Du kan omöjligt ha vetat att Nils Gunver och Astrid Lindgren tillhör det svenska N-folket, eftersom de höll reda på oss med en liten bokstav före våra namn i i foklkbokförningen. Släkktforsnarna har nog ovetande sett det lilla ”Z”,eller ”T” som prästerna plitade i födelsböckerna, med en otrolig effektivitet tillgängligt för alla myndigheter sedan 1600-tal.
Det stora ”J” som Sveriges regering krävde stämplat i alla judiska Tyska pass för besökare i Sverige långt före förintelsen var således inte alls någon ny uppfinning.
Vi är den enda folkmonirotet i det här landet som bevisat varit förmål för systematisk utrotning intill nutid. Eftersom det likt en tyst överenskommelse har varit tabu att förevisa någon av oss som huvudperson i någon film eller att beskriva oss för något gott, är denna film förhoppningsvis fullständigt unik och ett genombrott för erkännade av resandefolket på bioduk eller i television.
Minnes ni för övrigt Skånepolisens olagliga databaser med data och släktuppgifter över 7500 personer av romsk eller resandebakgrund, där man hade märkt ett stort antal små barn för livet, utifrån etnecitet. Registren avslöjades för c;a 2 år sedan.
Sett i sitt sammanhang är min eget svåra livsöde inte unikt. Flera tusen tattare satt inspärrade på våra mentalsjukhus , men jag är en smula unik därför att jag kom därifrån med livet i behåll och på det hela oskadd.
S:t Lars egen kyrkogård rymmer minst lite över 2000 patienter, och ett lika stort antal ligger på den kyrkogård som tillhör de så kallade klinikerna i Vänersborg. Övriga kyrkogårdar tillhörande våra mentalsjukhus är mer eller mindre raserade, och de få som är kända av de begravda är vanligen läkare och övrig personal.
Jag hoppas innerligt att den här filmen följer sanningen kring den författarstorhet som inte ansågs rumsren för ett självklart nobelpris. Men vår Evert Taube var ju inte heller så renrasig att han tåldes i de finare salongerna när svenska akademin rullade hatt , och drog runt på krogsvängar, och långt värre var det att släppa in Nils Ferlin i möblerade rum.
Men Astrid var ju ovanpå allt elände tillika en tjej som enligt sin beryktat lösaktiga natur, skaffat en oäkting till världen, så hon gjorde sannerligen bra ifrån sig, även och trotts att hon utnämnde finasminister Sträng till den elaka häxan Pomperipossa.

Om nilsgunver

Traveling peaple
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar